ARTVİN 21 °C
En Düşük 11 °C
En Yüksek 22 °C
Karakter Boyutu :
Hopa Kazım Koyuncu'yu unutmadı

Hopa Kazım Koyuncu'yu unutmadı

26 Haziran 2010 13:19 CumartesiÜnlü sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 5. yılında memleketi Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'deki mezarı başında anıldı.

Sevenlerinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri de Koyuncu’nun ölüm saati 12.55’te mezarı başında buluşurken, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kazım Koyuncunun mezarı başında yapılan törene genç müzisyenin ailesi, müzisyen arkadaşları, İstanbul’dan Kazım Koyuncu Kültür Merkezi çalışanları, Gürcistan’dan gelen yazarlar Gurı Otobaıa ve Laşa Gvasalia da katıldı.

Törende konuşan Kazım Koyuncu’nun müzisyen arkadaşı Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Barış Beşli, Kazım Koyuncu’nun sahillerin, derelerin katledilmesine, dilimizin ve kültürümüzün yok oluşuna karşı çıktığını ve sevenlerinin de bu yolda mücadele vermesi gerektiğini belirtti.
Kazım koyuncu’nun evrensel bir sanatçı olduğunu hatırlatan Hasan Bilgin, “Kazım Koyuncu yüreklerde, gönüllerde ölümsüzleşti. Kazım Koyuncu bundan sonrada unutulmayacak, Kazım Koyuncu'yu, bizler-sevenleri yaşadığımız sürece yaşatacağız ve çocuklarımıza da yaşattırmayı öğreteceğiz” dedi. Hasan Bilgin daha sonra Kazım Koyuncu anısına yazdığı şiirini alkışlar arasında okudu.

Anne Hüsniye Koyuncu'nun tören boyunca gözyaşlarını tutamadığı ve duygulu anlar yaşadığı gözlerden kaçmazken, Trabzon'dan gelen çok sayıdaki Trabzonspor taraftarı da sanatçının mezarı başında gözyaşı döktü.

Tören sonrası aile adına bir konuşma yapan Kazım Koyuncu’nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu törene katılanlara teşekkür etti.

Bu elma her derde deva!
Bu haber toplam (1914) defa okunmuştur.

ARTVİN / HOPA - HABERLERİ